cum transformi pasiunea in afacere

Cum transformi pasiunea în afacere

Ție ți se umple inima de bucurie când faci un hobby?

Știu cum e, și mie mi se întâmplă să nu simt că trece timpul când fac ceva care îmi place. Dar dacă ai transforma pasiunea într-o afacere?

Cum ar suna afacerea ta pornită dintr-o pasiune? Ce nume i-ai da?

O să continui la fel cum am început și o să te întreb dacă ți s-a întâmplat să rămâi vreodată în contemplare la oamenii care sunt pasionați de un lucru și vorbesc despre asta mai mereu. E posibil să ai printre prieteni persoane de felul ăsta, care, la un moment dat au simțit că își trag energia din pasiunea lor și au ales să o transforme într-un business. Pictură, investiții, scris, contabilitate sau chiar handmade – gândește-te și sigur găsești pe cineva dintre apropiații tăi care au decis să-și canalizeze resursele în direcția care le dă și cea mai mare bucurie.

Pasiunea ta este lucrul pe care te pricepi să-l faci cel mai bine!

Atunci când faci ceva ce din pasiune, vei găsi mereu timp să aloci timp activității respective, lucru care te face să fii din ce în ce mai bună în acel domeniu, pe acea nișă. Uneori însă poți să ai senzația că nu ai putea să monetizezi pasiunea respectivă.

Și, mai ales să nu te gândești la ea ca la un dar care ți-a fost dat când ai venit pe lume. Te raportezi la pasiune doar ca la o pasiune, netrecându-ți prin minte ideea că acel dar îți este dat cu o misiune.

Acea înclinație pe care o ai și pe care o faci aproape natural, fără să depui niciun efort te definește ca om, dar mai mult decât atât, te definește ca specialistă/profesionistă.

Să luăm pescuitul, de exemplu, pentru el ai nevoie de anumite abilități, trebuie să cauți cele mai bune momente pentru asta, scule și instrumente pe care trebuie să știi să le mânuiești, la ce îți folosesc și când anume te ajută în tot procesul. Știi câți și-ar dori să cunoască lucrurile astea și totuși nu au de unde să preia informații corecte?

Gândește-te așa:

  • Ia orice activitate pe care te pricepi să o faci foarte bine și care îți aduce și bucurie.
  • Ai un nivel aparte de pricepere la acea activitate, iar alții ar spune că ești talentată la așa ceva sau că ai un „dar” pe care nu ar fi rău să îl pui în sprijinul celorlalți.
  • Cum? Să faci dintr-o pasiune ceva monetizabil? Adică s-o transformi în afacere? Da. 😊

Pasiunea ta e chiar ceea ce ți-ar aduce succesul, dar tu poate nici nu gândești într-acolo!

Suntem unici, iar acesta nu mai e niciun secret pentru nimeni.

Cei mai mulți dintre oameni nu înțeleg că acea unicitate vine ca un dar de la Divinitate și datoria noastră pe acest pământ este să o transformăm, să înmulțim talanții, pentru că  dacă nu încerci să îi înmulțești i-ai primit degeaba, ai făcut risipă în condițiile în care dacă aceiași talanți ar fi fost dați altcuiva ar fi făcut artă din ei, bani și ar fi dat lumii, celor din jur din darurile primite.

Putem merge mai departe chiar afirmând că, pe câți oameni sunt pe lumea asta, tot atâtea posibilități unice de a atinge succesul. Dacă reflectezi puțin la pasiunea ta și la experiența pe care o ai, poți să te diferențiezi fără nicio problemă de oricine altcineva.

Cum atingi succesul cu ajutorul pasiunii tale: o pui în slujba celorlalți

Ai luat decizia că vrei să faci mai mult din pasiunea ta astfel încât să o monetizezi.

Cum faci concret?

Ei bine, primul pas pentru transformarea pasiunii în afacere este să definești cum poate să-i fie și altcuiva de ajutor.

Succesul se întoarce la tine și se înmulțește dacă reușești să faci cât mai mulți oameni fericiți sau dacă le-ai fost într-un fel sau altul de ajutor. Sunt sigură că nu auzi asta prima dată, dar dacă ai sta și ai pune pe hârtie care sunt lucrurile pe care îți place să le faci, dintre acestea care sunt cele la care te pricepi cel mai bine și tot dintre ele să vezi care sunt cele prin care poți să îi ajuți pe ceilalți, care ar fi rezultatul? Ce ar reieși după această analiză a ta?

Ia-ți câteva minute bune, analizează lucrurile astea, stai tu cu tine și întreabă-te încotro vrei să mergi mai departe.

  • Gândește-te dacă alegi să mergi în continuare la un job care nu îți aduce satisfacții și pe care îl faci deja ca pe o rutină de multă vreme …
  • Sau alegi să creezi ceva prin care poți să schimbi în bine viețile oamenilor din jurul tău.

În cazul în care simți că cea de-a doua variantă te-ar împlini mai mult, dar îți e greu să alegi acea pasiune pe care poți să o monetizezi și prin care să obții succesul, te invit să descarci gratuit ebook-ul „Care este zona ta de geniu” astfel încât pașii pe care îi ai de făcut să se clarifice și să poți plănui afacerea ta din pasiune.

Descarcă gratuit ebook-ul „Care este zona ta de geniu”, urmează pașii din el și spune-mi ce sentimente îți lasă imaginea cu tine, cea de peste câteva luni sau un an.

Ebook-ul este aici pentru tine. Ca să nu mai amâni deloc transformarea ta în cine îți dorești să devii!